tisdag 18 oktober 2016

Hamburgerbröd

Hamburgerbröden som bakades i helgen var dom godaste
 hembakade jag har ätit och
receptet Joel bakade efter är
 Tommy Myllymäkis

Hamburgerbröd

50 gram jäst
50 gram smör
5 dl mjölk
10,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
Flingsalt 

Smula ner jästen i en bunke
Smält smöret och häll i mjölken
Ljumma till 37 grader
Tillsätt vätskan och rör tills jästen löst sig
Tillsätt salt och nästan allt mjölet, spara lite till utbakning
Arbeta degen 10 min i maskin eller 15 min för hand
Låt jäsa 40 min under duk
Knåda degen lätt med resten av mjölet och gör runda bollar
Joel gjorde 8 stora bröd
Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa 30 min under duk
Pensla bröden med ägget och strö på flingsalt
Grädda i 225 grader ca 12 min



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar