onsdag 19 oktober 2016

Broccolimos och torskfilé

Hösten är här på riktigt och mörkret på morgonen är riktigt jobbigt
I morse var jag så trött när mobilen ringde, sov
verkligen hårt, famlade efter mobilen och hittade
 den knappt hahaha.....inte nåt som brukar vara vanligt när
det gäller mig

Så rejält med grönsaker och nyttigheter känns som ett måste att 
få i sig, som t ex det här

Broccolimos och torskfilé
4 port

250 gram fryst broccoli
8-10 potatisar
2 msk smör
Salt och vitpeppar

600 gram torskfilé
1 msk smör
Salt
Citronpeppar

2 rödbetor rivna
2 morötter rivna

Salta torskfiéerna och låt ligga en stund minst 10 minuter

Koka potatisen
Broccolin ska koka ca 3 minuter så lägg i tillsammans med potatisen
så det blir klart samtidigt
Häll av vattnet och tillsätt smör och kryddor efter smak
Använd elvispen och vispa till moset

Smält smör i en stekpanna
Krydda torsken med citronpeppar och bryn
fisken ca 2-3 minuter på varje sida på svag värme

Servera med de rivna rödbetorna och morötterna



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar