tisdag 4 oktober 2016

Kanelbullekladdkaka-muffins

Kanelbullens dag i dag
Men i stället för traditionella kanelbullar bakade jag
dom här i går kväll
Åt ju kanelbullekladdkaka i helgen
och det var så gott så jag tänkte jag skulle vilja ha samma
fast i mindre variant för att kunna frysa in och bara ta upp
när suget sätter in eller för att bjuda på

Bakade en plåt med minimuffins, 24 st
och så gjorde jag en mindre "bulle" i en liten avtagbar form
på resten av smeten

Muffinsen blev supergoda

Kanelbullekladdkaka - muffins (mini)

200 gram smör
3 dl socker
1 msk kardemumma, mortlad
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning
25 gram smör, smält
2 msk kanel
2 msk socker

Pärlsocker

Smält smöret och låt svalna
Rör i resten av ingredienserna till en slät smet
Häll smeten i muffinsformar, fyll formarna till ca 3/4 delar
Blanda ihop fyllningen
Klicka på fyllningen och dra fyllningen i cirklar med t ex en tandpetare
Strö över pärlsockar

Grädda ca 10 minuter i 200 grader










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar