fredag 6 januari 2017

Hasselnötssmör

 Här är receptet på något riktigt gott

Det var det här hasselnötssmöret vi skulle ha till vår oxfilé
på Nyårsafton som vi glömde bort i frysen
Nu använde vi det i stället till en bit stekt entrecote
som vi hade till middag igår kväll

Det var riktigt gott att riva hasselnötssmöret över köttbiten
Här tog jag bild på det innan jag smakade
och jag snålade nog lite med det rivna smöret
för helt klart ska det vara mycket mera
Så riv över rejält med hasselnötssmöret

Hasselnötssmör

200 gram smör
200 gram hasselnötter

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna
Skala bort så mycket skal som det går
Hacka nötterna fint (jag använde matberedaren
Lägg smöret i en kastrull och bryn det på medelvärme tills det
nästan slutat bubblat
Låt smöret svalna till rumstemperatur
och blanda ihop det med nötterna
Rulla in smöret i plastfolie och lägg i frysen
Riv sedan det frusna hasselnötssmöret över en god bit nötkött 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar