torsdag 23 februari 2017

Sockerkakssemla

Snart är det dags för fettisdagen, då blir det en traditionell semla
Det har ju fullkomligt exploderat med olika varianter av semlor
och här kommer recept på en av dom

Jag som älskar semlor tyckte även om denna
en god saftig sockerkakssemla

Sockerkakssemla

Sockerkaka
3 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1/2 dl vatten

Vispa ägg ock socker vitt och poröst
Blanda ihop dom torra ingredienser och vispa ned
Häll i vattnet och vispa ihop
Smörj en form med ssmör och strö i ströbröd i en form
Häll i smeten
Grädda i 175 grader ca 40 minuter
Låt kakan kallna

Fyllning
200 gram mandelmassa
Lite vatten
3 dl vispgrädde

Använd elvispen och rör ihop mandelmassan med lite lite ,vatten för att få den lite lösare
Vispa grädden
Dela sockerkakan på mitten
Gröp ur lite sockerkaka i den understa delen, en skåra i mitten
Fyll med mandelmassa 
Spritsa eller klicka ut grädden över mandelmassan 
Lägg på överdelen av sockerkakan












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar