onsdag 12 april 2017

Key lime pie

Här kommer ett förslag till vad gäller efterrätt
eller fika till påsk

Key lime pie

Pajbotten
125 gram smör
200 gram digestivekex

Fyllning
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk (400 gram)
1 -1/2 dl pressad limesaft

Smält smöret i en kastrull
Krossa kexen i en matberedare eller mixer
Blanda ihop en skål med smöret
Tryk ut blandningen i en löstagbar form
Grädda i 175 grader ca 10 minuter

Rör ihop äggulorna till fyllningen i en bunke
Rör ned den kondenserade mjölken och tillsätt limen
Häll i smeten i formen
Grädda i 175 grader ca 10-15 minuter
Låt svalna och låt sen pajen stå i kylen minst 3 timmar
Går att förbereda dagen innan och förvara i kylen

Garnera med t ex siktat florsocker, maränger och olika frukter
Eller smält choklad och ringla över
Servera med lättvispad grädde



2 kommentarer: