tisdag 23 maj 2017

Hollandaisesås

Säsong för sparris 
och då är hollandaisesås så gott till

Så här gör jag såsen............


Min Hollandaisesås
4 port

150 gram smör
1/2 tsk mixade peppar eller vitpeppar
1 msk äppelvinäger
2 msk vitt vin
2 msk vatten
3 äggulor
1 tsk citronsaft

Smält smöret och låt det svalna
Blanda pepparmixen, vin, vinäger och vatten och koka ner till hälften
Vispa äggulor och den den reducerade blandningen ovan i en bunke ovan vattenbad
Sjud såsen under kraftig vispning i vattenbad på svag värme tills det tjocknar
Ta upp upp skålen ur vattenbadet
Vispa i det smälta smöret, först droppvis och sedan i en fin stråle

Om såsen skär sig tillsätter man snabbt lite kallt vatten och vispar kraftigt





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar