Förbereder lite till helgens kalas.......
Passionsfruktscurd
6 passionsfrukter
1 citron, saften
0.75 dl socker
1 msk maizena
2 äggulor
1 ägg
50 gram smör
Dela passionsfrukterna och gröp ur dom med en sked
ner i en kastrull
Dela citronen och pressa ur saften
Häll hälften av saften från den pressade citronen
samt sockret i kastrullen
Koka ihop alltsammans till sockret smält
Häll passionssmeten i en sil och sila bort kärnorna
Häll tillbaka passionfruktssaften i kastrullen
Blanda maizenan med resten av citronsaften
Vispa i ägget, äggulor och maizenablandningen i kastrullen
med passionsfruktssaften
Rör hela tiden på medelhög värme tills curden tjocknar
Ta bort från plattan
(får inte koka för då spricker det sig)
Vispa till sist i smöret så det blir blankt och fint
Häll upp passionscurden i en skål eller glasburk
och låt kallna
Förvara i kylskåpet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar