tisdag 2 maj 2017

Passionsfruktscurd

Förbereder lite till helgens kalas.......


Passionsfruktscurd

6 passionsfrukter
1 citron, saften
0.75 dl socker
1 msk maizena
2 äggulor
1 ägg
50 gram smör

Dela passionsfrukterna och gröp ur dom med en sked
ner i en kastrull
Dela citronen och pressa ur saften
Häll hälften av saften från den pressade citronen
samt sockret i kastrullen
Koka ihop alltsammans till sockret smält
Häll passionssmeten i en sil och sila bort kärnorna

Häll tillbaka passionfruktssaften i kastrullen
Blanda maizenan med resten av citronsaften
Vispa i ägget, äggulor och maizenablandningen i kastrullen
med passionsfruktssaften
Rör hela tiden på medelhög värme tills curden tjocknar
Ta bort från plattan
(får inte koka för då spricker det sig) 
Vispa till sist i smöret så det blir blankt och fint
Häll upp passionscurden i en skål eller glasburk
och låt kallna 
Förvara i kylskåpet






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar