Här kommer receptet på gårdagens
Tyskinspirerade middag
med fläskkarrén som blev så himla god
Kommer helt klart att laga detta fler gånger
Fläskkarré - Tyskinspirerad
6 port
1,2 kg fläskkarré i bit
2 gula lökar
3 morötter
3 st lagerblad
1 1/2 mörk oxbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
5 dl mörk öl
Vatten ca 5 dl
Salt
Svartpeppar
Mät upp alla ingredienser och lägg tillsammans med skalade och halverade lökar, morötter och den hela fläskkarrén
i en gryta eller kastrull och koka
upp alltsammans
Salta och peppra efter egen smak
Låt allt sjuda ca 3 timmar
Ta upp fläskkarrén och lägg i en smord form
Blanda 2 msk honung med 2 dl av skyn från grytan
Häll över det över fläskkarrén
Ställ in i ugnen på 240 grader ca 15-20 minuter
Häll över lite av sky då och då på steken under denna tid
Sås
Ta skyn från formen som varit i ugnen
och häll i en kastrull
Gör en redning på 3 msk vetemjöl utrört i lite vatten
och vispa i skyn
Låt koka upp
Häll i 3 dl vispgrädde
Låt koka ihop ca 3-5 minuter
Smaka av med salt och peppar
Servera med t ex kokt eller klyftpotatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar