måndag 16 oktober 2017

Vindruvssaft

I helgen plockades alla vindruvor ner och
 vi gjorde saft på det mesta av dom
Sparade dock några liter för att även göra


Vindruvssaft
ca 2 liter

3 liter vindruvor
1 liter vatten
6 dl strösocker
1/2 tsk natriumbensoat

Rensa bären och lägg dom i en gryta eller saftmaja
Häll på/vatten och låta koka upp.
Koka bären under lock lock ca 10 minuter
och kokas dom i en gryta så tryck bären mot kanten
för att all saft skall komma ur bären

Häll upp bären i en silställning och låt stå och självrinna ca 30 minuter och häll tillbaka i rengjord gryta

Används saftmaja så tappa ur saften i en gryta

Koka upp saften
Rör ner sockret och rör tills det löst sig
Ta grytan åt sidan och ta bort allt skum
Häll upp lite av saften i t ex ett glas och rör i natriumbensoat
Blanda ner det i saften

Häll upp den varma saften i rengjorda varma flaskor
Tillslut flaskorna och låt kallna
Förvara saften kallt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar