måndag 6 november 2017

Choklad och banancupcakes

Bakade goda cupcakes till helgen
Gjorde en frosting och smaksatte den med clementin

Choklad och banancupcakes

100 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
4 msk kakao
ca 50 gram mörk choklad
1 nypa salt
1 liten banan i små bitar

Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Knäck i äggen och rör om alltsammans 
Smält smöret i en kastrull och lägg sen
i chokladen och rör om tills den smält i smöret
Häll ner smörblandningen i bunken och
rör om till en slät smet
Blanda i bananbitarna
Häll smeten i muffinsformar
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 8-10 minuter

Frosting
50 gram smör
150 gram philadelphiaost
7-8 dl florsocker
1 msk saft från eller clementin
Rivet skal från 1 clementin
Ev några droppar hushållsfärg

Rör ihop alla ingredienserna
Spritsa den över de kalla muffisens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar