Snart 1:a advent
Och jag passade på att baka lussebullar av olika slag här hemma i helgen
Jag hade kvar av clementincurden jag gjorde för ett tag sen
så tänkte att den plus nutella kanske kan bli en bra kombo
Och det blev verkligen lyckat
Lussebullarna vart jättegoda
Och jag passade på att baka lussebullar av olika slag här hemma i helgen
Jag hade kvar av clementincurden jag gjorde för ett tag sen
så tänkte att den plus nutella kanske kan bli en bra kombo
Och det blev verkligen lyckat
Lussebullarna vart jättegoda
Saffransbullar (grunddeg)
1 gram saffran
50 gram jäst
1/2 liter standardmjölk (röd)
2oo gram smör
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 ägg
Drygt 1 1/2 liter vetemjöl
1 ägg till pensling
1 sockerbit
Stöt saffranet i en mortel med 1 sockerbit
Smula sönder jästen i degbunken och rör ut den med lite av mjölken
Smält fettet
Häll på mjölken och ljumma den (37 grader)
Tillsätt saffran
Häll mjölken över jästen och rör ned salt, socker, ca 1 liter av mjölken, ägget
Tillsätt resten av mjölet i omgångar och arbeta degen seg, smidig och blank
Strö på lite mjöl och täck med en handduk
Låt jäsa till dubbel storlek ca 40 minuter
1 sats grunddeg
Lussebullar med nutella och clementincurd
1 sats grunddeg
Dela degen i två bitar och kavla ut en i taget
Bred på nutella
Rulla ihop degen från långsidan och skär i lagom stora bitar
och lägg bullen i en bullform
Låt jäsa i ca 30 minuter
Gör likadant med nästa degbit
När bullarna jäst färdigt pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
Grädda bullarna i 250 grader ca 5-7 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar