Här har jag spritsat geléhallonfluff och jappfluff på en browniebotten
Trots olika moment är det enkelt att göra
Älskar verkligen det som är enkelt
Och det bästa av allt, det går att förbereda
ett par dagar innan
Så bara spritsar man fluffet samma dag man serverar tårtan
Brownietårta med geléhallon- och jappfluff
Trots olika moment är det enkelt att göra
Älskar verkligen det som är enkelt
Och det bästa av allt, det går att förbereda
ett par dagar innan
Så bara spritsar man fluffet samma dag man serverar tårtan
Brownietårta med geléhallon- och jappfluff
Browniekaka
4 ägg
5 dl strösocker
1 dl kakao
31 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
200 gram smör, smält
Smält smöret i en kastrull
Blanda i socker, kakao, vaniljsocker och salt
Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda till en slät smet
Häll smeten i en smord och bröd avtagbar form
Grädda längst ned i ugnen på 180 grader ca 25-30 minuter
Låt kallna helt i formen
Geléhallonfluff
40 gram gelehallon
2 dl vispgrädde
Ev röd karamellfärg
Smält gelehallonen i grädden i en kastrull
Grädden får inte koka
När gelehallonen smält tillsätt då ev lite karamellfärg
för lite starkare färg
Häll upp i en bunke och ställ in i kylen, minst 5 timmar
men helst över natten
Vispa sedan smeten tills den blir riktigt fluffig
Jappfluff
2 dubbeljapp men använd endast 3 bitar
1,5 dl vispgrädde
Smält jappen i grädden i en kastrull
Grädden får inte koka
Häll upp i en bunke och ställ in i kylen minst 5 tim
men helst över natten
Vispa smeten riktigt fluffig
Spritsa geléhallon- och jappfluff på browniekakan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar