måndag 4 juni 2018

Grillad nektarinsallad med ädelost

Vilken sommar vi har och maj går till historien
som den varmaste i stort sett någonsin
Helgen toppades med dryga 30 grader och än så länge ser värmen ut alla hålla i sig

Gjorde en riktig fräsch sommarsallad i helgen som passade helt perfekt i denna värmen
Salladen är god att äta bara som den är
men även god som tillbehör till kyckling
eller som här till en god grillad ryggbiff


Grillad nektarinsallad med ädelost
4 port

3 nektariner, skurna i klyftor
1 zuccini, skuren i halvmånar
2 st pak choi (går även bra med hjärt- roman- eller endivesallad)
75-100 gr god ädel/grönmögelost
1 avokado
1 knippe rädisor
2 dl jordgubbar
1/2 dl storbladig persilja, hackad
1 näve ärtskott
Olivolja
Örtsalt

Dela salladen på längden
Pensla med olja och krydda med örtsalt
Grilla zuccini och persilja i en grillpanna över glöden
Grilla salladen på grillgallret ca 2 min på varje sida
Dela avokaden och jordgubbar i bitar
Skiva rädisorna tunt
Lägg upp den grillade salladen, nektarinerna och zuccinin på ett stort fat eller i en skål
Toppa med avokado, jordgubbar, persilja, ärtskott och smulad ädelost
Ringla över lite olivolja




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar