Brukar oftast baka den här kakan med äpplen men
hade inte några hemma
Däremot päron
Så istället för äpple-kanel
fick det bli med päron-kardemumma
Päronkaka
3 stora eller 4 små ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk stött kardemumma
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Fyllning
2 päron
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Skala och skär päronen i små bitar
Lägg bitarna i en plastpåse tillsammans med strö- och vaniljsockret
Blanda ihop alltsammans
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten
Häll smeten i en smörad avtagbar form ca 24-26 cm
Häll över päronen och tryck ner dom lite
Grädda i 175 grader ca 40-50 min
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar