tisdag 23 oktober 2018

Päronkaka

Brukar oftast baka den här kakan med äpplen men
hade inte några hemma 
Däremot päron
 Så istället för äpple-kanel
fick det bli med päron-kardemumma

Päronkaka

3 stora eller 4 små ägg
4 dl strösocker 
4 dl vetemjöl
1 tsk stött kardemumma
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Fyllning
2 päron
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Skala och skär päronen i små bitar
Lägg bitarna i en plastpåse tillsammans med strö- och vaniljsockret
Blanda ihop alltsammans

Vispa ägg och socker pösigt
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten
Häll smeten i en smörad avtagbar form ca 24-26 cm
Häll över päronen och tryck ner dom lite
Grädda i 175 grader ca 40-50 min

Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar