tisdag 12 juli 2016

Kassler med salviasås

Har ju planterat lite färska örter och jag försöker verkligen
använda dom i matlagningen


Var sugen att laga något med salvia och hade kassler hemma
och då fick det bli den här varianten

Kassler med salviasås
4 port

800 gram kassler
200 gram färska skivade champinjoner
1-2 msk citronsaft
4 dl vatten 
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl mjölk eller grädde
1/2 dl hackad salvia
1 tsk soja
Maizenamjöl eller annan redning
Svartpeppar efter smak + ev salt

Skiva kasslern i ca 1 cm tjocka skivor
Bryn dom lite lätt i en stekpanna
Ta upp dom ur pannan och stek champinjonskivorna
Lägg tillbaka kasslerskivorna 
Tillsätt vatten, buljongtärning, citronsaft och salvia
Låt småputtra i ca 15 min
Tillsätt mjölk, soja och smaksätt med peppar (ev salt)
Koka ihop en liten stund 
Tillsätt redningen och koka ihop ytterligare en stund

Servera med potatis eller ris

Jag hade buljongkokta rotfrukter och färskpotatis till
recept här






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar