tisdag 11 oktober 2016

Vindruvsgelé

I år fick vi, precis som förra året
 väldigt mycket vindruvor på våra vinrankor
så nu har det kokats mer vindruvsgelé

Det går åt en hel del gelé här hemma
och endast en sista påbörjad burk fanns kvar
från förra året

Det här receptet är så bra, gelén blir verkligen jättegod

Vindruvsgelé

2 liter vindruvor
4 dl vatten
9 dl syltsocker


Plocka av druvorna från klasarna och skölj dom
Lägg i en kastrull med vattnet och koka 10 minuter
Häll allt i en saftsil och låt rinna ca 45 minuter
Häll saften i en kastrull igen med sockret och låt koka upp och 
koka kraftigt ca 3-5 minuter
Häll upp gelén på väl rengjorda varma glasburkar
Jag brukar koka upp vatten i en kastrull och skölja burkarna med det kokheta vattnet.
Vill man kan man även skölja burkarna med Atamon.



 

1 kommentar:

  1. Jag har fått en vit fällning i min vindruvsgele. Vad är det?

    SvaraRadera