I helgen när vi firade min 26-åring så åt vi lite smått och gott också förstås
Bl a marinerades revbensspjäll av lamm och lammkotletter
och till det lagades den här potatiskakan
Har gjort den förut vid tillfälle och den blir alltid
lika omtyckt
Italiensk potatiskaka
8 port
1 kg potatis
100-150 gram prosciuttoskinka
2 msk basilika, finstrimlad
1 tsk timjan
1 msk körvel
1 tsk italiensk salladskrydda
200 gram parmesanost
1 msk maizenamjöl
Salt
Svartpeppar
Smöra en avlång form och kläd den med prosciutton
Skala och riv potatisen och parmesanosten
Pressa ur vattnet ur potatisen
Blanda potatis, ost, basilika, körvel, timjan och maizenamjöl
i en stor bunke
Smaka av med salt och peppar
Fyll formen med potatisblandningen
Tryck ner potatisen så gott det går
Vik ner prosciutton över potatisen
lägg ett smörpapper över formen och ställ t ex en tung
ugnsform (på sned om den inte får rum i formen) för att
kakan ska ligga under press när den gräddas
Grädda potatiskakan i 185 grader drygt 1 timma
Känn med en sticka så potatisen är mjuk
Låt potatiskakan kallna under press i kylskåp minst 3 timmar för att
kunna skära den i fina skivor
Potatiskakan kan även göras dagen innan
Skär potatiskakan i ca 2 cm skivor och stek dom i en stekpanna
eller värm i ugnen på en bakplåtsklädd form
Här är fler bilder från helgen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar