onsdag 23 maj 2018

Kallmarinerad fläskfilé med senap och örter

Den här rätten hade jag bl a senast när vi hade 
buffé här hemma
Det är ju så bra när man kan förbereda rätter
så här 
Jag stekte fläskfilén 2 dagar innan
Skar upp den kvällen innan festen och hällde på marinaden


Kallmarinerad fläskfilé
4 port

600 gram fläskfilé
ca 1 msk Piffi allkrydda
ca 1 tsk svartpeppar
2 tsk torkad timjan
Smör till stekning

Marinad
1 dl rapsolja
0,5 dl vitvinsvinäger
1-2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Färska kryddor t ex timjan, gräslök, persilja

Stek fläskfilen runtom i smör i en stekpanna
Krydda och gnid in fläskfilén med piffi allkrydda,
 svartpeppar och timjan
Stek färdigt filén i ugnen på 175 grader ca 15 -20 min,
innertemperaturen ska vara 65 grader
Ta ut köttet och låt kallna

Blanda ihop olja, vinäger, senap till marinaden och smaka av med salt och peppar
Skiva fläskfilén i ganska tunna skivor
Lägg upp på ett serveringsfat
Ringla över marinaden
Ställ in i kylen täckt med plastfolie
Låt stå minst 4-6 tim eller över natten
Toppa med färska kryddor vid servering



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar