måndag 21 maj 2018

Rabarberparfait

Den härliga sommarvärmen håller i sig med hela
 25 grader varmt i dag........helt otroligt 
Hela maj har varit  varm och skön och nu är det
bara att hålla tummarna att det blir fint resten av sommaren också

Rabarbertider nu och här är ett gott recept
på glass av rabarber

Rabarberparfait
4 port

4oo gram rabarber
1/2 dl vatten
2 äggulor
2 dl strösocker
1/2 dl glykossirap
 1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Skär rabarbern i bitar
Sjud den i en kastrull tillsammans med vattnet
tills den mjuknat
Visa äggulor och socker pösigt
Tillsätt glykossirap, vaniljsocker och den kalla rabarbern
Vispa grädden och vänd ned den i rabarberblandningen
Häll upp i en form och ställ i frysen minst 4 timmar
Servera med t ex jordgubbar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar