Inkokt kall lax i denna sommarvärmen är perfekt
Passar ju också så bra som
bufférätt i mindre bitar
Passar ju också så bra som
bufférätt i mindre bitar
Inkokt lax
4-6 port
ca 1 kg hel laxsida
Lagen
1 röd lök, skivad
1 gul lök, skivad
1 morot i skivor
1 1/2 dl 12%-ig ättika
6 dl vatten
2 msk salt
1 dl strösocker
12 kryddpepparkorn
12 vitpepparkorn
3 lagerblad
1 tsk dillfrön
1 tsk fänkålsfrön
några dillstjälkar
Garnering
Rödlök från lagen
Dillvippor
Koka upp lagen och låt sjuda ca 15 minuter
Lägg laxen i en ugnsform med höga kanter
Sila lagen och spara den röda löken
Häll lagen över laxen
Täck med aluminiumfolie
Ställ in i ugnen på 150 grader ca 10 min
Med termometer ska laxen komma upp i ca 55-59 grader
Låt svalna och ställ i kylskåp minst ett par timmar men helst över natten
Garnera innan servering
Servera som bufférätt eller
med kokt potatis och t ex romsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar